MALZEMELER
1 adet iri kuru soğan
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı mantı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu salça
5 su bardağı su (yarı yarıya et suyu da olabilir)
Kuru nane
Pul biber
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle tereyağına soğanı doğrayıp orta ateşte soğanların rengi pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonrasında salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
Malzemenin üzerine suyu ilave ediyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra mantıları ilave edip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Mantılar yumuşadıktan sonra mercimekleri katıyoruz.
Mercimekler de iyice piştikten sonra son olarak çorbaya baharatları ilave ediyoruz ve ocaktan alıyoruz. Hazırlanan çorbayı servis kaselerine alarak sıcak şekilde servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder